Begrijp jij het nou?

Begrijp jij het nou? Duizenden kilometers leggen ze af om nieuwe streken te ontdekken of geliefde plaatsen terug te zien. Wat een avonturiers zijn het toch. Ze dromen niet, maar ze leven om te genieten. Maar ’s avonds… dan gaan de gordijnen omlaag en de schotel omhoog. Je zal toch maar missen dat Gaston net jouw rijtjeshuis passeert, of terecht komt op de postcode van je beste vriend. ’s Avonds zijn ze weer gewoon net als thuis op het gebloemde bankstel. Dan is die net ontdekte omgeving niet meer interessant, tenzij het een boom of een ander opstakel betreft dat de satelietontvangst hinderlijk verstoort. Want dat levert meteen een negatieve beoordeling op voor campercontact.

 Jazeker, ik heb ook een TV’tje in de camper, en we kijken af en toe een DVD. Maar een schotel ontbreekt, ik probeer bij elke stop even of er lokale kanalen te ontvangen zijn en ben dol op nieuws en weer van de regio waar ik ben. Maar Nederlandse TV? Ik moet er niet aan denken. Wat voegt dat nou toe aan je vakantie? OK, vroeger, toen wilde ik toch wel elke dag even contact met het vaderland. Want Pelleboer vertelde hoe het weer in de Pyreneën zou worden, en misschien werden we wel opgeroepen door de ANWB Alarmcentrale.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.