Op weg naar Zweden? Logeren bij Ikea!

Friesland is mooi, Groningen is mooi, en Noord-Duitsland is landschappelijk ook prachtig. Alleen jammer van de files. Vooral rond Hamburg is het bal. Er wordt aan de weg gewerkt, het is extra druk vanwege allerlei evenementen komend weekend, en in de stad zelf zijn ze nog bezig met het opruimen van de puinhopen van de rellen tijdens de G20-top vorige week.

Wij zijn nogal plannerig, en zoeken meestal van tevoren een overnachtingsplek uit, maar voor vandaag hebben we besloten gewoon te kijken hoever we komen. Als we genoeg hebben van het rijden kijken we op de Campercontact-app waar we kunnen overnachten tegen een redelijke prijs en tot onze verrassing kunnen gratis terecht bij Ikea in Lübeck. Daar zijn vijf camperplaatsen op de parkeerplaats naast de fietsenstalling van het personeel. Geen voorzieningen helaas, maar wel de gratis wifi van de winkel.

Ikea is tot 20.00 uur open, het restaurant tot 19.30, dus we eten een hapje in het restaurant en maken nog een rondje door de winkel. Ikea is Ikea, overal zo’n beetje hetzelfde, alleen het eten varieert enigszins. In Italië hebben we wel eens een pizzaatje gegeten, en hier is het slabuffet een stuk beter dan in Nederland. We verkennen de rest van het winkelcentrum, kopen nog wat in de supermarkt, maar laten de andere winkels voor wat ze zijn.

Vandaag gereden: 445 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *