Integreren op een Franse boerderij

Onze eerste etappeplaats op weg naar Bretagne is een France Passion: Ferme des Anneaux vlakbij Avelin. We worden begroet door de oude baas Mortreux zelf, die de camperplaats even gebruikt om aan zijn tractor te sleutelen. Geeft niks, plaats genoeg, geeft hij aan. Zijn vrouw Marie-Anne verkoopt ons ijsjes en aardbeien. We bewonderen de overvloedige blauweregen op de binnenplaats. Zeker wel oud? Informeert Martijn. “Soixante quatorze années”, antwoordt ze droog, 74 jaar. Zo’n precies getal hadden we niet verwacht en lachend om onze verbazing verklaart ze: “Geplant toen mijn man geboren werd.”

We dwalen wat rond op het terrein, maken kennis met enkele dieren en koken ons potje met uit Nederland meegebrachte etenswaren. We willen graag Frans eten, natuurlijk, maar het boodschappen doen wilde vandaag niet lukken. Vanwege Hemelvaartsdag zijn veel supermarkten gesloten, en de Auchan in Vendeville die wel geopend is heeft zijn parkeerterrein succesvol gebarricadeerd voor campers met overal hoogtebeperkingen van twee meter.

We hebben wel eens vaker overnacht op z’n France Passions. Hier lees je er meer over.

Vandaag gereden: 278 km

3 gedachten over “Integreren op een Franse boerderij

 1. Hoi M&M

  Leuk verhaal over de blauwe regen en prachtige foto’s van het landschap (van de tocht op dag 11 mei) en van de zalige aankopen voor het keukenraampje. Ja, arme waakhond in hok en kalfjes in kooien.
  Als honden vastzitten blaffen ze harder dan als ze loslopen en ook is het verstandig om met gasten het zekere voor het onzekere te nemen.
  Waren ijsjes en aardbeien lekker?

  groet K en M.

  • De aardbeien waren verrukkelijk, de ijsjes niet. De room was dan wel van de eigen koeien, maar de smaakstoffen waren synthetisch, echt jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *