Een lange reis naar… Griekenland!

Het lijkt geen voor de hand liggende bestemming met de camper vanuit Nederland: Griekenland. Volgens Google Maps is het toch al gauw dik 2600 km. En dan moet de trip in Griekenland zelf nog beginnen. Maar we volgen losjes de routebeschrijving van de NKC-reis Griekenland over zee en die gaat, de titel zegt het al, deels over zee. We schepen in de Italiaanse havenstad Ancona in, en varen over de Adriatische zee naar het Griekse Igoumenitsa (hemelsbreed meer dan 700 km).

Op onze eerste reisdag richting Ancona bereiken we na 407 km de camperplaats van het Duitse Sprendlingen. Onderweg kopen we in Sint Anthonis in Zuid-Limburg nog een paar doosjes kastanjechampignons en portabella’s (ook wel bekend als portobello’s, maar deze kweker noemt ze portabella’s). Heel handig, verser dan vers en spotgoedkoop: A73, afslag Boxmeer / St. Anthonis, onder aan de afslag naar rechts, nog een dikke kilometer en dan rechtsaf bij het bord het boerenerf op.

De volgende dag rijden we door naar Zwitserland, waar we een weekje verblijven met vrienden. De Duitse snelwegen zijn wat saai, maar in Zwitserland pakken we de spectaculaire Grimselpas, die net open is na de winter. De weg is helemaal schoon, maar de hoeveelheid sneeuw erlangs is nog wel indrukwekkend. En als we een bergmarmotje (Murmeltier) in de berm zien zitten is onze dag helemaal goed.

In Zwitserland bezoeken we in Fiesch op 14 juni de etappestart van de Tour de Suisse.

En op 16 juni is in Bellwald een groot muziekfeest waarbij zeven muziekverenigingen uit de regio zich van hun beste kant laten zien en horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *