Laatste dag: op naar de bron

Het is zondag, en ons reisje is ten einde. Maar omdat niet alleen bier, maar ook de Donau als een rode draad door de afgelopen dagen liep, vinden we dat we deze trip perfect kunnen afronden door nog naar de bron van de Donau te gaan. Die is in de Duitse plaats Donaueschingen, spreek uit Donau-è-schingen.

We rijden door het hoplandschap, griezelen bij nog wat verkiezingsaffiches, en bedenken wat we vanavond gaan eten: iets met veel groente in ieder geval. En geen vlees.

Stroomopwaarts wordt de Donau steeds smaller en lieflijker.

Donaueschingen is een vrij kleine stad, en de bewegwijzering naar de Donauquelle is goed. We kunnen de camper makkelijk (en gratis) kwijt in een straat vlakbij en lopen de laatste 200 meter.

Donaueschingen heeft naast de Quelle nog een aantal bezienswaardigheden, maar wij houden het bij de mooi aangelegde bron. Er zijn mensen die zeggen dat het echte begin van de Donau ergens anders is, maar ach, vandaag zijn we niet in de stemming om deze bekoorlijke plek kapot te checken.

Het is een af en aan lopen van mensen. We horen allerlei talen, die best wel eens Oost-Europees zouden kunnen zijn. Allemaal mensen op zoek naar de bron van ‘hun’ Donau. Iedereen maakt foto’s van de bron en elkaar. Wij dan ook maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *