Bananen, papegaaien en krokodillen in het noorden

Ondanks de regen zijn de nachten warm, en de airco van de camper verjaagt alle eventuele regengeluiden. We starten de dag met een strandwandelingetje, en rijden dan door Mission Beach. Een schilderachtig en gezellig badplaatsje – maar met mooi weer zou het nóg fraaier zijn. Eigen schuld, moeten we maar niet in het tropische noorden gaan reizen in de regentijd.

Bij de Woolworths supermarkt die hier een belangrijke regionale functie vervult – sommige klanten rijden maar liefst 100 km om hier hun boodschappen te doen – hebben we de rust om ons lijstje af te werken met basic artikelen als afwasmiddel, wc-papier, crackers en fruitvoorraad.

Dat fruit had niet echt gehoeven, want overal staan kraampjes langs de weg van boeren, maar ook particulieren met een toevallige fruitboom in de tuin, die voor een schappelijke prijs hun waar aanbieden. We zien dan wel geen cassowaries helaas, maar bananen kopen bij de kweker is ook heel exotisch. De bananentrossen die aan de bomen hangen zijn omhuld door plastic zakken, dat schijnt een gunstig microklimaat te creeëren, en bovendien houdt het een deel van de schadelijke insecten weg.

Voor de lunch vinden we een paradijselijk plekje vlakbij het strand in Cardwell. Je zal hier maar wonen, in een van die posh zeezichthuizen met een ruime veranda. Maar even verderop blijkt het toch minder paradijselijk – ook hier weten potentieel dodelijke dieren de pret te bederven. Laat staan de gevaarlijke zeestromingen.

We rijden verder door een landschap van suikerriet en bushland, pikken nog een mistig uitzichtpuntje mee richting Hinchinbrook Island en installeren ons voor de nacht op Coconut Glen Van Village, in een buitenwijk van Townsville. Morgen willen we het aquarium in Townsville bezoeken, en deze camping is redelijk in de buurt. De plek is niet spectaculair, maar de ontvangst van eigenaar Peter is hartelijk en het sanitair is wederom op zijn Australisch schoon en goed.

In de bomen is het een gekrakeel van jewelste, net of er luidruchtige spreeuwen hun zegje willen doen. Maar niks spreeuwen, het zijn kleine kleurrijke papegaaien, ‘Rainbow Lorikeets’.

Vandaag gereden: 232,8 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *