Trivia om wakker te blijven

De afstand tussen Airlie Beach en Capricorn Caves is zo’n 470 km, en dat is ver met een camper. Dus: verstand op nul, geen lange stops en rijden maar. De belevenissen vandaag zijn ‘klein’, dingen die ons overkomen – zoals de vrolijke rainbow lorikeets die gevoerd worden door de buurman op de camping.

Een groot deel van de route voert door de ‘fatigue zone’, een stuk weg dat berucht is om zijn vele ongelukken vanwege slaperige chauffeurs. Maar wat een eentonige weg is voor Australiërs, is voor ons nieuw en spannend, dus we redden het vast wel.

Een speciale ervaring is bijvoorbeeld het formaat van een belangrijk tankstation langs deze Highway.

Tankstation langs Bruce Highway

En wat ons in ieder geval wakker houdt, is de variatie aan verkeersborden.

We weten een mooie lunchplek te vinden waar we compact van genieten. Ook hier weer: ga maar liever niet de zee in.

Ondanks alle nieuwe indrukken is de mate van saaiheid toch wel aanzienlijk langs deze weg. Gelukkig heeft de overheid een list verzonnen: trivia games!

En als je eieren nodig hebt en gedurende honderden kilometers geen supermarkt tegenkomt, ben je blij met een General Store.

General Store vlakbij The Caves

We blijven twee nachten in Capricorn Caves Caravan Park, een prachtige rustige camping middenin de natuur. Morgen gaan we de caves in, de grotten, maar voor nu pakken we onze rust, doen een kleine bushwalk en spotten een paar wallaby’s. Kortom: camperen in Australië op zijn best.

Camper in de bush, maar wel on power

Vandaag gereden: 473 km

Een gedachte over “Trivia om wakker te blijven

  1. Knap van jullie om 470 km lang opmerkelijke dingen te zien langs een lange saaie Highway. Voor ons is het leuk om te lezen en de foto’s te bekijken, dus toch wel afwisselend. Gezonde lunch en enige lorikeets, zo kleurrijk. En dat idyllische plekje is heel mooi om te zien met die palmpjes.
    Heel toevallig kwamen vanmorgen 2 papegaaien aan vliegen en landden in de leilinden om lekker te pikken aan de voernetjes die aan de takken hangen. Ze hadden dezelfde kleur groen, maar dan egaal, rode snavels en een heel lange staart .
    Apart dat in de bush-camping electriciteit is. Komt dat van de leidingen die op diverse foto’s te zien zijn? Waren jullie lekker uitgerust van de lange rit?
    Groetjes Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *