Terug naar de kust

Gisteren tipte gids Emily ons: “Je moet naar de dierentuin in Rockhampton gaan, echt de moeite waard.” En nog gratis ook. De Rockhampton Zoo is een overheidsdierentuin met als speerpunten de instandhouding van diersoorten, onderzoek en educatie. Die educatie is voor ons bedoeld, en we laten ons graag opvoeden.

We nemen met pijn in het hart afscheid van de heerlijke Capricorn Caves camping met zijn vooral dierlijke bewoners.

De Rockhampton Zoo is in vier habitat-zones verdeeld: exotisch tropisch regenwoud, Australisch regenwoud, Australisch wedland en Australische droge eucalyptus bush. Wij zijn voornamelijk geïnteresseerd in de Australische habitats. We willen vooral de cassowary nou eens goed bekijken, maar van het aanwezige broedpaartje laat één exemplaar maar een verre glimp van zichzelf zien. Maar hé, toch een glimp!

De kangoeroes, wombats, emu’s en de enige zoutwaterkrokodil tonen zich wel onbekommerd aan het publiek.

Tijdens de lange rit richting Bundaberg teren we op het dierentuinbezoekje – hebben we toch een uitje gehad vandaag. En aan de serie idyllische lunchplekjes kunnen we er weer eentje toevoegen.

Lunchstop langs rivier

Boodschappen zijn in Australië aan de dure kant, maar gelukkig staan er in veel gebieden naast verkiezingsborden ook goedkope fruit- en groentekraampjes langs de weg. Tussen Bundaberg en onze overnachtingsplaats Bargara kunnen we onze slag slaan.

Nog net voor donker (de zon gaat al voor zes uur onder) arriveren we op Bargara Beach Caravan Park, een superdeluxe camping vlakbij het strand met brandschoon sanitair en zo’n mooie camp kitchen dat het bijna jammer is dat het keukentje van de camper ook prima in orde is.

Voor een wandelingetje zit je hier goed: de zee is vlakbij. En o wonder: hier kun je gewoon in zee zwemmen! Wat een plek!

Vandaag gereden: 333 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *