Op zoek naar drone-waardige wegen

Zoon Maarten loopt stage in Sydney en is voor het weekend overgekomen. Nu zijn we erg blij met onze uit de kluiten gewassen camper; hij slaapt in de riante alkoof (boven de cabine) en heeft een zee aan kastruimte tot zijn beschikking. Naast zijn zonnige humeur heeft hij ook zijn nieuwe drone meegenomen, dus dit weekend wordt er vanuit de lucht gefilmd en gefotografeerd.

Hoewel de camper drie nachten in Hervey Bay heeft gestaan, hebben we vrij weinig van de plaats gezien. We besluiten om een rondje te maken voor een snelle blik op alle resorts en hotels. In de buitenwijk Torquay bezoeken we de groots aangekondigde Beachside Market, een marktje vol kunstnijverheid en handwerkjes. De theemutsen zijn geestig, maar waarom mensen hier wollen truien breien… in 2014 heeft het kwik tijdens een koude nacht de 13 graden aangetikt, maar de gemiddelde dagtemperatuur hartje winter is zo’n 17 graden.

Met marktje mag dan wat mutsig zijn, het park met boardwalks naar het strand is weer eens prachtig. Wel uitkijken voor slangen.

Voor onze route naar Noosa Heads zoeken we rustige binnenwegen, zodat we op ons gemak met de drone aan de gang kunnen.

In Maryborough bezoeken we het Anzac Memorial. Anzac staat voor Australian and New Zealand Army Corps en is de naam waaronder Australische en Nieuw-Zeelandse troepen gezamenlijk optreden in oorlogstijd. In de Eerste Wereldoorlog hebben de Anzac-troepen zware verliezen geleden in Europa; 62.000 doden op een bevolking van minder dan 5 miljoen.

We zoeken een schilderachtige drone-waardige lunchplek uit, maar helaas: het waait zo hard dat de drone de lucht niet in kan.

Mooie en winderige tussenstop

We rijden altijd rustig en nemen bochten zo traag mogelijk, maar de wegligging van de camper is niet helemaal perfect. Af en toe schieten keukenlades open, ook al drukken we echt heus waar de knoppen op slot. Maar als ook de deur van de koelkast de G-krachten niet meer kan weerstaan, is de ramp toch wel vrij groot.

Acht eieren overleven dit geweld niet

Twee keukenrollen en een halve fles afwasmiddel later arriveren we in Noosa Heads, waar we een onze pitch innemen op Noosa River Holiday Park.

We installeren ons snel, zodat we in het laatste daglicht richting Gympie Terrace lopen, de boulevard langs de rivier waar zich hippe horeca heeft verzameld. Het wordt nu om 17.30 uur donker.

Vandaag gereden: 215 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *