Nachtje slapen op de renbaan

Ons reisdoel vandaag is Grafton. Niet omdat dat nou zo’n mooi plaatsje is, maar omdat daar een greyhound-renbaan is waar we kunnen overnachten. Van rugby naar greyhounds, het heeft wel wat.

In het hippe stadje Bangalow drinken we koffie en kopen wat fruit in de lokale en zelfs voor Australische begrippen peperdure buurtsuper (18 dollar (ca. 12 euro) voor een pak muesli, nou ja!).

Voor de echte boodschappen willen we naar een grote supermarkt. In City of Lismore bijvoorbeeld, een van de meest homo-vriendelijke steden in het land, volgens Lonely Planet. Maar helaas, het is Goede Vrijdag en alles is dicht, Lismore is uitgestorven – er loopt zelfs niemand op straat.

City of Lismore omarmt alle soorten liefde

Toen we gisteren in Byron Bay stapvoets een bocht namen (toegegeven, het was op een heuvel) denderden een paar lades op de vloer. Gelukkig was er niks kapot en pasten de lades weer in hun geleiders, maar de tape waarmee we tijdens het rijden de koelkast dichtplakken, breiden we nu uit naar de lades. Het helpt en de rit van vandaag verloopt zonder ongelukken.

Nieuwe routine: alles dichtplakken voor we wegrijden

Het terrein van de Grafton Greyhound Racing Club is eenvoudig, maar de voorzieningen zijn in orde – water en stroom bij de plek en douches en wc dichtbij. We zien wat mensen hun hazewindhonden uitlaten, maar er zijn helaas geen races. Maandag weer, maar dan zijn wij al lang weg.

We organiseren de accommodatie voor de komende dagen, wat nog niet zo eenvoudig is. Dat die paasvakantie zoveel impact zou hebben, hadden we toch niet verwacht. We dachten van tevoren dat er voor een camper altijd wel een plekje zou zijn. Nou, dat was verkeerd gedacht. Australië is een immens groot land, maar de capaciteit voor kampeerders en camperaars is in populaire gebieden wel begrensd. Gelukkig lukt het Martijn om in zijn beste Australisch telefonisch overal vrienden te maken (je moet vooral de voornamen onthouden en er rijkelijk mee strooien tijdens het gesprek, doen zij ook) en zitten we voor de komende twee nachten gebeiteld. (En gewoon bellen als volgens internet de camping vol is, dan maak je soms toch nog kans.)

Vandaag gereden: 186 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *