Meer dan dertig uur onderweg

Onze geweldige Australiëreis is bijna voorbij: we brengen de auto terug naar de verhuurder en worden met een gratis shuttle naar vliegveld Tullamarine (genoemd naar de suburb waarin het ligt) van Melbourne gebracht. Het wordt een lange reis, zonder stopover, maar de ervaringen van de heenreis met Cathay Pacific waren erg goed, dus we zien er niet tegenop.

We vliegen naar het westen, de zon achterna, waardoor we de tijd van de heenreis weer terugwinnen. In Australië is het momenteel acht uur later dan in Nederland, dus die uurtjes krijgen we cadeau.

In Hongkong is het avond, en de twee uur die de overstap duurt zijn snel om.

We zijn geluksvogels, want voor de vlucht naar Amsterdam krijgen we een upgrade naar de Premium Economy Class. We zijn om: als we weer eens zo’n lange reis maken met Cathay Pacific, is het zeker de moeite waard om premium economy te boeken. Gewoon economy is comfortabel genoeg, maar premium heeft net wat extra: bredere stoelen, extra beenruimte en de cabine is kleiner, waardoor de groep mensen met wie je zit een stuk overzichtelijker is.

De reis verloopt vlot: het is een nachtvlucht en we worden geacht te slapen. Het hele vliegtuig wordt verduisterd en de passagiers kruipen onder de dekentjes. We dragen de oogmaskers en oordopjes uit de amenity kit en weten het allebei klaar te spelen om een aantal uur onder zeil te gaan.

Als we Schiphol naderen worden we vriendelijk gewekt en krijgen een ontbijtje uitgereikt.

Op Schiphol worden we welkom geheten door de mannen van de Marechaussee (klinkt misschien gek, maar dat is best fijn), pakken onze bagage van de band en gaan ervandoor. Op huis aan.

Gereisd van deur tot deur: 31,5 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *