Camperen in tijden van corona

Hoe kun je camperen in tijden van corona? Het officiële antwoord is duidelijk: NIET. Maar wat als je de camper in de achtertuin hebt staan, en je toch echt af en toe een ritje moet maken om de accu in leven te houden? 

Dan zoek je een passende bestemming in de buurt. Ikea? Kan niet, gesloten. Bos? Mag niet, parkeerplaatsen zijn dicht. Strand? Te ver weg. Aldi met grote parkeerplaats? Mja, kan, maar je mag maar met één persoon naar binnen, dus dat is wat ongezellig.

Gelukkig biedt ons plaatselijke huis-aan-huisblad soelaas: pannenkoekenrestaurant De Mauritshoeve in Bilthoven heeft een Pannenkoeken Drive-thru opgetuigd waar je veilig pannenkoeken kunt bestellen en ontvangen. Een mooie bestemming voor een zaterdagse lunch.

We parkeren de camper op de ruime parkeerplaats en lopen naar de mobiele balie waar Suze onze bestelling in ontvangst neemt. Voor ons zijn twee fietsers die hun pannenkoeken opeten in de tuin van het restaurant. “Aan het eind van de middag staat hier een rij auto’s, maar nu is het niet zo druk”, vertelt Suze. Gelukkig voor ons, want nu kunnen we gewoon buiten staan.

De pannenkoeken worden geserveerd in speciale pannenkoekendozen. “Wij wisten eerst ook niet dat die bestonden”, lacht Suze.

We eten de pannenkoeken, spek en appel, aan tafel in de camper – ze zijn verrukkelijk. Het is heel knus en doet ons erg verlangen naar betere tijden. Maar voor nu is het een nieuwe belevenis: we hebben nog nooit pannenkoeken gegeten in de camper.

Vandaag gereden: 15 km