Waarheen je ook rijdt, je komt altijd uit op een terrasje

Zullen we deze reis nog zo’n mooi campingstrand tegenkomen? Waarschijnlijk niet, dus om het onderste uit de kan te halen starten we de dag met zwemmen in zee – nog voor het ontbijt. We zullen het nog warm genoeg krijgen vandaag.

De route naar Koroni leidt ons weer grotendeels langs de kust. We stoppen hier en daar voor boodschappen en de noodzakelijke aanschaf van gekleurde schaaltjes-uit-de-streek. Vandaag is er een “special price for you”. Dat kunnen we toch niet laten schieten…

Het gaat niet snel, maar de weg is prachtig.

Koroni is een gezellig havenstadje met veel winkeltjes en horeca, en een oude burcht waarop verschillende overheersers hun stempel hebben gedrukt. Camping Koroni bevindt zich voor het plaatsje en dat is maar goed ook, want het is geen doen om er met de camper doorheen te rijden. Moet je niet willen. Het gemeentebestuur wil het trouwens ook niet, en heeft allemaal verschillende verkeersborden verzonnen om campers en caravancombinaties buiten te houden.

We kiezen zelf onze plek uit: lekker in de schaduw van eucalyptusbomen en niet te ver van het zwembad.

We verkennen de looproute vanaf de camping over het strand naar de boulevard van Koroni waar het stikt van de terrasjes, maar besluiten het bij een ijsje te houden (17 euro per kilo, je ijsje wordt gewogen, heel eerlijk, en je krijgt er een gratis glas ijskoud water bij).

Maar toch aangestoken door al die terrasjes nemen we plaats op het terrasje van het campingrestaurant bij het zwembad. We zijn de enige gasten, wat verbazend is want het is een mooie plek en het eten is lekker en vers. Omdat we toch alleen zijn, hebben we er geen probleem mee om te kijken hoe ver de poezen gaan voor een snackje. Eentje houdt het bij smeken en miauwen, maar de ander is wat doortastender.

Vandaag gereden: 179 km

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *