Going up voor down under

Met de camper langs de oostkust van Australië, wie wil dat nou niet? Waarschijnlijk een aanzienlijk aantal mensen, maar wij willen het in ieder geval wel! We gaan starten in het noordelijke, tropische Cairns, en zakken in 25 dagen af naar Sydney in het zuiden. In totaal zullen we meer dan 3000 km rijden.

Maar voordat we in Cairns arriveren moeten we een lange reis maken. We vliegen met Cathay Pacific, een van de weinige vliegmaatschappijen die direct op Cairns vliegen. Omdat Cathay Pacific zijn thuisbasis heeft in Hong Kong, maken we daar een tussenstop. We besluiten de overstaptijd wat te verlengen zodat we én kennis kunnen maken met Hong Kong én de toch wel voorspelbare jetlag enigszins kunnen tackelen.

Ons vliegtuig, een Airbus 350-1000, staat braaf te wachten tot iedereen aan boord gaat

We zijn bofkonten, want we krijgen op Schiphol een upgrade naar Premium Economy, een klasse die net wat meer te bieden heeft dan de standaard economy. Dat betekent meer beenruimte, een grotere stoel met een uitklapbare beensteun, een welkomstdrankje, en desgevraagd snackjes als fruit en noodles. Vooral die beenruimte en -steun zijn luxe extra’s die de reis comfortabel maken.

We zijn dan ook nog redelijk fit als we na een vlucht van elf uur in Hong Kong arriveren en meteen worden ondergedompeld in een totaal andere wereld.

Vliegveld Hong Kong: gelukkig tweetalig

3 gedachten over “Going up voor down under

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *